29 January 2009

teluk chempedak..
















mengimbau kembali kenangan sewaktu aku mula bercinta ngan suami aku..kat tc nie la aku dok pi dating.Lama dah tu.. dekat 8-9 tahun gitu lah..tapi sekarang aku lak bawa ank aku jln2 kat sana..





ramai gak org masa raya cina nie..





ank aku lak punya la excited main pasir,jalan2 kat pasir..maklumlah first time dia gi pantai..

hati yang sakit

raya cina hari tu pun la aku plan nak pi genting satu family..
tup-tap-tap x jadi lak nak pi..pula la bengang aku.
last-last senin tu cuma pi tc.Bukannya apa kita dah rancang tapi kalu aku blk kg sebelah suami aku mula la adik2 dia cbuk nak pakai keta la apa lah..
Depa ni mcm x paham la..
kita waktu cuti nie la nak pi jalan ngan family kita dah la..
duk jauh ngan suami..bila time cuti baru leh jumpa..
memang aku diam je..masa tu..sakit hati memang x terkata...
tak pa..ada hari ada batas ada hari boleh balas..
boleh gitu..
tu pun masa gi tc aku x ajak sapa pun aku buat do no je..
malas nak ajak semak kepala aku..
kacau line jer....

23 January 2009

HiDuP

Kadang-kadang aku rasa sunyi sangat...sunyi yang membuatkan aku terasa sedih.
sedih mengenangkan aku, anak dan suami aku yang tinggal berjuahan..Tapi nak tak nak kena lah aku tabahkan hati nie.agar jadi kuat untuk membesarkan anak aku.
Nak tunggu hunjung minggu rasa macam lama sangat.Hari yang aku nantikan..Yelah ujung minggu baru suami aku balik ke kl nie.
Agaknya dapat tak suami aku tukar ke sini tahun depan.Semua tu aku dah pikir walaupun ada setahun lagi..
aku takut sangat..tahun nie dah 2 tahun kawin duduk berjauhan.
Kadang bila tengok ank aku kesian dia..jauh ngan babah dia..Kadang 2 dia cari babah dia.Dia dah kenal babah dia.Bila babah balik kl memang x berenggang lansung..Kesian lak tgk..sampai nak mandi, nak ke bilik air semua nak ikut..
Aku harap dia pun faham yang dia jauh ngan babah dia.
Bila dia ngan aku memang manja sangat asyik nak ddk atas riba ja..
Tapi anak aku nie suka buat joke..Bila tgk keletah dia terus nak ketawa.Dialah pengubat rindu,buah hati pengarang jantung aku..
Walaupun aku hari2 ngan anak aku..Tapi bila time keja tu rindu sangat..
x sabar nak balik keja nak amik dia,nak main ngan dia..
Bila time nie memang aku x terasa la yang aku cuma duduk ngan anak aku jer..Tapi time dia tido terus rasa sunyi..Suami aku hari2 tepon..Rindu sangat aku kat dia..
I LOVE BOTH OF U

20 January 2009

Balik kampung


Rasa kejap sangat balik..windu kat kg pun lom terubat..
waa..bila dapat balik lama-lama lg nie..
izz aidil pun happy ja balik kg sbb wan bawa naik moto..maklumlah kat kl nie jarang naik.

09 January 2009

DAH MASUK TAHUN BARU..

sekajap jer dah nak tengah bulan untuk tahun baru..umur makin meningkat tapi perangai masih sama jer..
anak lak dah usia setahun,perkahwinan aku lak dah berusai 2 tahun..pejamcelik-pejamcelik sekejap je masa berjalan...