20 October 2009

keja izz aidil





































jALaN-JaLaN UjuNg MiNGgU





































sabtu cuti.. dah memang ada plan nak gi sg chongkak..sbb ank bos aku nyer besday..jadi kami ramai gi sana celebrate besday dia..




nampaknya aku lak cuma ngan anak aku je..sbb my hubby x dapat blk..aku drive berdua la..ke sg.chongkak..anak aku nie mcm teruja ja




nengok sungai..maklumlah x penah mandi sungai..




samapi je mak ai.. ramainya org..maklumlah cuti deepavali



emmm... syok ga sekali sekala ber pinik nie..




bila time masauk dalam air tu mak ai...




sejuknya..



tapi izz aidil nie bukan main suka lagi..sampai x mau naik la..




dah jenuh gak la memujuknya..



aku nie sejuk2 x tahan taku kena asma jer..



enmmm....




makan lak sedap tu...



waa...




syok memang syok..tapi kalau lah ada mu hubby lagi la syok..




layan anak semua..




petang gerak la balik..




malam nie may be my hubby gerak balik kl dari kuatan..




dia ada game kat sana



tapi..disebabkan tiket bas lak



yg ada cuma larut mlm



jadi pagi esok la dia bertolak..



pagi2 aku dh bagun..ngemas2 umah..



izz aidil mcm biasa la tlg gak...



emm..dia mcm excited la nak mandi cepat semua sbb ckp nak amik abah..



abah cakap dalam kul 10 sampai..



nak tpn kredit lak dh tamat tempoh..



jadi mama bawa la izz aidil gerak cepat sikit



gi petronas top-up ngan beli mkn sikit



dh top up..tpn2 abah baru kat janda baik..



katanya naik bas kul 8 pg..



loh abah lak x ckp.



apa lagi bawa la c kecik jalan2 last bawa naik lrt amik abah



kat pekeliling.



keta parking la kat bndr tun razak.
suka la dia dpt naik lrt..



sampai je..



sana nampak lah abah dia.. ehehehehe



mula la dia cita smlm manadi sg..



hahahhaha



maklumlah dah besaq pandai lak cita tu..



last dia ajak abah dia pegi lagi..



kat sg chongkak



emmm...abah pun mengofferkan diri nak pegi..



ha jadi kami sekeluarga pegi lah sana..



hehehe



jadi aku dua hari berturut2 la gi sana..



siap bungkus mkn semua..



kami pun bertolak la..



x jauh mana pun...



ckecik kan main la seronok sampai sana nampak air...



mandi sampai x nak naik..mulut dah biru semua..



nak mandi lagi...



emmm...memangdangkan hari mcm nak ujan kami pun x leh lama kat ctu..
























12 October 2009

The WeakeeND

Em....
Minggu lepas hari khamis petang suaminye dah sampai kl.Jumaat dia cuti sbb nak meluangkan masa ngan anak kesayangnya.
maklumlah minggu lepas x balik.
jadi jumaat tu babah la jaga izz aidil.
pagi-pagi lagi babah dah bawa izzaidil jalan2 kl naik lrt.
anak babah nie suka sangat naik lrt.
tapi kalau time gitu kompom tidonye ckecik mama nie..
emm...
seharian la dia mengbiskan masa ngan babah dia.
mama mcm biasa la keja..
satu hari tah berapa kali tpn ada ja la abahnye kalau menjaga anak
nak bagi susu time bila la nak mkn nasi la..
memang penat gak la nak menjawab..
jadi minggu nie terasa panjang sikit menghabiskan masa ngan babah.
sabtu pagi sarapan semua..ngemas umah pastu bermula la
aktiviti berjalan2 ha..
selalu gitulah kalau babah ada..
mula gi tesco jalan sana..
menghabiskan masa ngan duit..
hahahahaha..
pastu dh penat pusing ngan tgk barang gi lak giant cari deadorant abah..
sbb kat watsion tesco tu x ada mcm yg abah pakai..
pastu dh tgh hari mula la lapaq..
tghari tu kami mkn nasi ayam..
tapau pastu gi mkn kat tasik permaisuri..
hahahaha
best tu makan sambil angin bertiup..sepoi-sepoi bahasa..
izz aidil memang ddk x daimla
kesana -kesini ke peginya..
maklumlah leh main kat tempat yang luas dan lapang.
pas mkn kemas n balik umah..
sbb dah lewat dak kecik nie lom tido..
cian dia..ngantuk tapi tetap gak nak main..
tu puas ajak balik dia x mau balik..kira mama ngan abah dah naik keta dia ttp nak main gak la..
last abah dokong bawa msk keta..
balik umah mandi..sambil isap susu tgk2 dah tido..
susu pun lom habis isap..
ngantuk betul tu...

07 October 2009

cita kami














































lama dah x buat entry baru kat blog nie..









napa tah malas sangat nak menulis..Lagi pun malas nak becerita sbb x dak cita yang menarik sangat.Tapi kat cni diuploadkan gambar anak kesayang yang terbaru..