22 December 2008

SEPETANG BERJALAN-JALAN
















sempena besday adik,mama ngan abah bawa adik jalan-jalan.Mula plan nak bawa gi taman klcc.tapi adik tido lama sangat kul 5 baru bangun jadi x sampat la nak pegi sana.lagi pun dengan keadaan nak hujan.Last sekali abah cakap bawa adik pi titiwangsa ja lah...Adik suka sampai x nak balik..syok tgk org ramai..












19 December 2008

17 December 2008

IZZ AIDIL AMZAR DAH BESAR

baby suka makan apple
baby suka tolong mama ngemas(sepahkan barang)




Gita baru baby





Kat umah ngasuh main sekolah-sekolahkat umah ngasuh gak...
masa raya haji kat jengka





masa raya haji kat jengka











19.12 cukup la setahun anak mama.Tapi bila dah besar nie macam 2 perangai baby nie.Manja sangat nak main,nak makan semua kena teman..Tak boleh tinggal kejap mesti cari mama. Bahagia rasa bila tengok orang tersayang dah besar..Tapi baby x leh jalan lagi.Babay asyik nak dokong je.

04 November 2008

saya






kenangan

ni la gambar kenangan kami semasa belajar dulu..Huh ingat-ingat balik ngeri gak time nie..
Ni masa bula posa kami dok posing lepas sahur.syok punya bergambar ketakawa kekeke..
Pastu tu kami pun tido...Masa dok syok tido tetiba dengar pintu di ketuk...Kuat gila ketuk..lama lak tu..Lantas wiah bangun la nk pi buka sebab dia yang paling dekat ngan pintu..
Masa buka tu lah semua teperanjat rupanya perompak gila tu dia letak pisau kat leher wiah. Kami semua cuak gila,x tau nak buat apa perompak tu tutup muka dia ha...
pastu dia bedal akunyer handphone,pidahnyer handphone dia x amik sbb handphone pidah tu color pink dia ingat tepon tikam kot.Tu yang dia x amik tu..
Dah tu masing x dak kredit lak nk tepon ha...Cilaka punya perompak dia siap suruh ketuk-ketampi lagi...pastu siap bagi pengajaran lak..kalau orang ketuk pintu x kenal jangan buka..
sialnye perompak..Dia bawa wiah kebelakang sebab dia nak lari...huuuuuuuuuuuuuuuuuu
Kami nie semua wisau aaaaa takut dia apa-apakan wiah..Gila la...dah nak siang dia pun blah..Patu kami nie dah mcm trauma ha.Bila dengar org ketuk je dh takut..Siang tu terus pi cari umah lain..sbb dah takut gila dok ctu..

03 November 2008

Baby dan kereta comelnya

saya dan keta saya
huhuhuhuh cantik tak keta saya







saya suka keta saya
Baby dah ada kereta sendiri ha...Ishh.ish... kecik-kecik pun dah ada kereta sendiri..kan main laju lagi bawa.ada lesen ke tu baby.

baby cayang demam

Dah 2 ke 4 hari baby demam..panas sangat badan dia...
kesian nengok dia asyik nangis je...
suhu badan sampai 38..panas..
tapi baby nie manja..kuat merajuk..pastu buat muka..
kelakar nengok sbb nampak gigi yg kat atas tu.
baby dah pandai tepuk amai-amai.dah besar anak mama nie..dah pandai ada kemajuan.
agak demam nak jalan kut tak pun rindu kat babah dia...
sabtu tu pi la klinik amik ubat untuk baby sebab kesian sangat nengok baby.Ubat sebelum nie x ada kemajuan sama je..makan pun masih demam.Pas amik ubat bawa la baby kat tasik shah alam tu nengok ikan..baby takut nengok ikan besar kalau yang kecik tu nak pegang ajer.pas balik dari shah alam terus gi tesco nak beli barang baby susu,pampes ngan nestum.Tapi susu je yang ada nestum x dak stok ha..n pamper lak mak aii... mahal la pulak.jadi x jd la beli pampes kat tesco.jalan pusing2 kat tesco ternampak la kereta comel.Jadi babah pun beli la kereta comel untuk baby.Suka baby dapat kereta comel.
baby kalau babah ada x leh berengang langsung...melekat jer.
Baby dah kenal babah dia tapi nak buat camne cuma ujung minggu je dapat jumpa babah.
Minggu ni babah x balik sebab pi kursus kat perak..
waaaa.......rindu kat babah.

31 October 2008

baby cayang


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


20 October 2008

Hari Raya


Tahun nie raya ngan baby...sayang baby ngan babah

16 October 2008

baby...



em...



saat yang dinantikan bila dah kawin nie..nak dapat baby..



lebih kurang bln ke 4 kawin aku prangnent..masa nie bestnye lah dapat tau.







Hari demi hari aku lalui,ada muntah-muntah la...tapi ni la di katakan perasaan seorang ibu terima ja apa pun. Bulan berganti bula perut pun makain membesar.Sampai la aku ngandung 7 bulan suami lak dapat kerja kat jengka.Terpaksa lah aku duduk sorang-sorang kat umah dengan perut sarat nie.Ujung minggu baru suami balik kl. Rasa sedih gak la..sbb duk sorang-sorang, pegi klinik sorang-sorang..


Tapi demi sayangnya aku kat baby dalam perut nie apa pun aku sanggup.Baby aku ni aktif sangat ayik menendang jer..Masa ni x yah la cakap berat aku bukan main bertambah lagi..Makan lak banyak..huhuhuhdah mcm belon ha.Tapi alhamdulillah la masa ngandung nie aku x ada apa-apa masalah.



Sampai la perut aku dh masuk 9 bulan aku pun balik la kg kat kedah.Nak bersalin kat sana...

Sekarang aku tunggu hari jer nak bersalin.Semakin hari semakin penat jer...perut lak dah mula menurun..16 ari bulan tu aku sakit perut...family pun bawa lah gi hospital.Dah sampai sana x lah pulak sakit sangat.Sampai la hari ketiga kat sana aku kena bersalin paksa.Masuk ubat sbb berat badan aku lebih..Petang 19.12.07 aku pun masuk la bilik bersalin.Masa nie mak ngan ayah aku jer yang ada.Suami aku jauh kat jengka sana.Dia syik tepon sehari lebih 20 kali..

First masuk bilik bersalin tu...aku dh dengar ada yang mengerang...menjerit pun ada..Mula tu bedebar gak la..Kira aku masuk ctu aku x sakit lagi la...Dlm kul 4 gitu doktor dah masukkan ubat lagi kat aku,masuk air semua...pastu rileks jap..sejam kemudian dia datang lagi pecahkan air ketuban.

Masa nie lom sakit cuma sengal2 jer..Aku rileks je lagi...pastu rasa la sakit sikit-sikit...sampai la tahap yang dah sakit tu...aku rasa kepala baby aku dh bergerak turun kebawah...sikit demi sikit...

sampai la aku panggil nurse cakap anak dah nak kuar...Sekali kepalanya dah nampak...apa lagi dia pun suruh la aku push kuat-kuat...HUH...sekuat-kuatnya...dan...baby aku berjaya kuar...pada pukul 8.46 malam sempena orang takbir raya haji.Masa kepala dah kuar memang dah x rasa apa..Masa nie menistis air mata sebab dapat nengok baby yang selama nie duk tunggu selama 9 bulan.

Nurse letak baby kat atas badan aku masa tu la aku menatap wajah dia...putih bersih...aku dapat baby boy.Masa ni alhamdulillah semua selamat.Tapi aku sedih gak la suami x dak disisi aku masa aku bersalin.Ayah aku yang azankan baby aku..
Suami aku punya lah suka sebab aku dah bersalin...Aku pun ditempatkan diwad lepas bersalin..Tidolah aku kat ctu ngan baby aku.Masa nie mula la mengelabah nak bagi baby minum susu.Susu lak x kuar...Aduh jenuh nurse ni duk urut aku...
sikit je yang kuar..Baby pun minum la sikit...

Kat wad tu banyak baby..Baby aku nie lak bila dia dengar org lain nangis dia pulak ikut.Suami aku nie dok tepon la tanya muka baby macam sapa la..

Hari kedua pun x boleh balik lagi umah.Bosan nye lah duduk ctu.Doktor nie nak check baby tengok boleh berak kencing tak.Kalau ok baru leh balik.Malam ketiga baby aku nangis susu x berapa banyak dia lapo...nangis la dia...kelangkabut aku tepon mak aku.Esoknya aku dah boleh balik..Masa nie suami aku yang datang jemput punya la gembira dia dapat tengok anak dia. Senyum samapai ke telinga.Aku pun lega dapat balik umah.Bila balik umah baru la rasa selesa..masa nie nak namakan anak..tapi suami aku dh pilih awal2 nama ankya...IZZ AMZAR..Tapi disebabkan aku lahirkan baby malam raya tu lah yang ditambahkan IZZ AIDIL AMZAR.



Sekarang sedar x sedar dah 10 bulan izz aidil amzar.Memang best ada anak nie x sunyi..Dia lah permata hati ku.Bila Time keja rindu je kat baby.
















masa umur 31 hari



25 August 2008

perkahwinan





























aku kawin tahun 2006 ..Pada 2.12.2006









Debar masa nie...








akhirnya aku jadi isteri orang...bermulalah tanggungjawab sebagai seorang isteri..








Ish.... dulu x penah lak terpikir kawin semua.

22 August 2008

Kuantan Pahang

Kat Kuatan nie lah aku belajar...
dan kat sini lah aku berkenalan ngan suami aku..
agaknya dah jodoh kut..
Masa tu bulan puasa...aku selalu nampak mamat ni kat pasar ramadhan.
Pasar dia kat ngan stadium...Kat mana pegi mesti tersempak..
gi jalan2 ke..makan ke...

Masa muda mudi

Nie masa muda mudi....dolu-dolu


semuanye suka-suka je.Dari sekolah rendah sampai sekolah menengah..


masa x pernah terpikar pasal kehidupan sekarang.Jadi seorang isteri dan seorang ibu.


Masa tu yang tau nak bawa duit banyak gi sekolah sebab nak beli jajan...




hehehehe


lawak je bila dikenangkan semula....
masa sekolah rendah tu...boleh dikatakan aku nie x lah rajin sgt dlm hal sekolah nie...
kira kalau buat keja sekolah nie ayah yang selalu tolong buat kan..
maklumlah aku nie anak yang bongsu daripada dua beradik..

Masa sekolah rendah dulu aku nie suka jalan2 gi umah kengkawan..
masa tu naik basikal je..
Bila time cuti je ada je program gi umah sesapa lah..
Buat keja sekolah lah...apa lah...mcm2 je..
tak kira panas ke tetap gak ngayuh basikal..ke destinasi yang dituju.

Sekolah Menengah..

Masa nie macam kisah suka duka.Maklumlah baru mengenali erti remaja.
Bab pelajaran x pernah tinggal.bab jalan2 pun sama x penah tinggal..Belajar-belajar la..suka-suka tetap gak.Kira kat mana pergi mesti berkumpulan, ada gak yang iri hati nengok aku dan kawan2 nie.Tapi apa peduli kita x kacau org, janji kita happy. aku nie bernasib baik gak lah..kira otak nie bagus juga lah...
aku study dari form 1 sampai la upper 6.Tapi masa tengah nunggu result STPM aku dpt belajar ART & DESIGN (DIPLOMA) kat Kuantan.Pastu masa belajar dalam semester kedua aku gatal2 aply lagi buat digree..

tup-tup dapat tapi in sains sukan..
alahai x gemor lak eden kos tu...atas nasihat semua aku teruskan iploma grafik nie..kata org senang cari makan.