13 November 2009

apa nk di ceritakan

salam kembali, lama benar aku x masak kat cni..
disebabkan kesibukkan melampau dan kemalasan yang menebal
tu mengupdate blog..
em..
apa yang nak diceritakan dicni...
rasanya x dak la cite best pun nak dikongsi
lagi pun aku cbuk menyiapkan keja2 kat opis nie..balik umah lak
melayan ccilik yang semakin petah bercakap..
lagi pandai mengauta aku..
kadang2 aku lak tertipu dek ckecik nie..
tapi sedar tak sedar bln nie raja haji..
mcm biasa la raya kat umah suami..sbb nak blk kedah almaklumlah..
tgh kesempitan..bulan nie gak kawn aku yat yell melangsungkan perkahwinannya
selamat pengantin baru yat..
semoga berbahagia hingga ke akhir hayat..
emm...
apa lagi ye..
mcm banyak je nak tulis..
tapi x tau nak diterangkan mcm mana..huhuhu

02 November 2009

20 October 2009

keja izz aidil





































jALaN-JaLaN UjuNg MiNGgU





































sabtu cuti.. dah memang ada plan nak gi sg chongkak..sbb ank bos aku nyer besday..jadi kami ramai gi sana celebrate besday dia..




nampaknya aku lak cuma ngan anak aku je..sbb my hubby x dapat blk..aku drive berdua la..ke sg.chongkak..anak aku nie mcm teruja ja




nengok sungai..maklumlah x penah mandi sungai..




samapi je mak ai.. ramainya org..maklumlah cuti deepavali



emmm... syok ga sekali sekala ber pinik nie..




bila time masauk dalam air tu mak ai...




sejuknya..



tapi izz aidil nie bukan main suka lagi..sampai x mau naik la..




dah jenuh gak la memujuknya..



aku nie sejuk2 x tahan taku kena asma jer..



enmmm....




makan lak sedap tu...



waa...




syok memang syok..tapi kalau lah ada mu hubby lagi la syok..




layan anak semua..




petang gerak la balik..




malam nie may be my hubby gerak balik kl dari kuatan..




dia ada game kat sana



tapi..disebabkan tiket bas lak



yg ada cuma larut mlm



jadi pagi esok la dia bertolak..



pagi2 aku dh bagun..ngemas2 umah..



izz aidil mcm biasa la tlg gak...



emm..dia mcm excited la nak mandi cepat semua sbb ckp nak amik abah..



abah cakap dalam kul 10 sampai..



nak tpn kredit lak dh tamat tempoh..



jadi mama bawa la izz aidil gerak cepat sikit



gi petronas top-up ngan beli mkn sikit



dh top up..tpn2 abah baru kat janda baik..



katanya naik bas kul 8 pg..



loh abah lak x ckp.



apa lagi bawa la c kecik jalan2 last bawa naik lrt amik abah



kat pekeliling.



keta parking la kat bndr tun razak.
suka la dia dpt naik lrt..



sampai je..



sana nampak lah abah dia.. ehehehehe



mula la dia cita smlm manadi sg..



hahahhaha



maklumlah dah besaq pandai lak cita tu..



last dia ajak abah dia pegi lagi..



kat sg chongkak



emmm...abah pun mengofferkan diri nak pegi..



ha jadi kami sekeluarga pegi lah sana..



hehehe



jadi aku dua hari berturut2 la gi sana..



siap bungkus mkn semua..



kami pun bertolak la..



x jauh mana pun...



ckecik kan main la seronok sampai sana nampak air...



mandi sampai x nak naik..mulut dah biru semua..



nak mandi lagi...



emmm...memangdangkan hari mcm nak ujan kami pun x leh lama kat ctu..
























12 October 2009

The WeakeeND

Em....
Minggu lepas hari khamis petang suaminye dah sampai kl.Jumaat dia cuti sbb nak meluangkan masa ngan anak kesayangnya.
maklumlah minggu lepas x balik.
jadi jumaat tu babah la jaga izz aidil.
pagi-pagi lagi babah dah bawa izzaidil jalan2 kl naik lrt.
anak babah nie suka sangat naik lrt.
tapi kalau time gitu kompom tidonye ckecik mama nie..
emm...
seharian la dia mengbiskan masa ngan babah dia.
mama mcm biasa la keja..
satu hari tah berapa kali tpn ada ja la abahnye kalau menjaga anak
nak bagi susu time bila la nak mkn nasi la..
memang penat gak la nak menjawab..
jadi minggu nie terasa panjang sikit menghabiskan masa ngan babah.
sabtu pagi sarapan semua..ngemas umah pastu bermula la
aktiviti berjalan2 ha..
selalu gitulah kalau babah ada..
mula gi tesco jalan sana..
menghabiskan masa ngan duit..
hahahahaha..
pastu dh penat pusing ngan tgk barang gi lak giant cari deadorant abah..
sbb kat watsion tesco tu x ada mcm yg abah pakai..
pastu dh tgh hari mula la lapaq..
tghari tu kami mkn nasi ayam..
tapau pastu gi mkn kat tasik permaisuri..
hahahaha
best tu makan sambil angin bertiup..sepoi-sepoi bahasa..
izz aidil memang ddk x daimla
kesana -kesini ke peginya..
maklumlah leh main kat tempat yang luas dan lapang.
pas mkn kemas n balik umah..
sbb dah lewat dak kecik nie lom tido..
cian dia..ngantuk tapi tetap gak nak main..
tu puas ajak balik dia x mau balik..kira mama ngan abah dah naik keta dia ttp nak main gak la..
last abah dokong bawa msk keta..
balik umah mandi..sambil isap susu tgk2 dah tido..
susu pun lom habis isap..
ngantuk betul tu...

07 October 2009

cita kami














































lama dah x buat entry baru kat blog nie..









napa tah malas sangat nak menulis..Lagi pun malas nak becerita sbb x dak cita yang menarik sangat.Tapi kat cni diuploadkan gambar anak kesayang yang terbaru..

28 September 2009

hari raya...raya...raya..

gambr family x sempat nak amik daa.. sbb org ramai datag beraya..
ni gambar ckecik dipagi raya









ni gambar dalam keta on theway balik kedah






















emm...







raya tahun nie agak kepenatan sikit sbb melayan kerenah ckecik yang petah dan mcm2 perangai nie.Tahun nie raya kat kedah..wa..betapa seronoknya dapat balik kg..Khamis pagi dah gerak balik kedah..alhamdulillah x jem..cuma ujan agak lebat la..







bawa keta slow2..akhirnya sampai la kat alor setaq dlm jam 6 lebih..bertolak dari kl jam 12tgh.







kat alorsqta lak yg jem.sepatutnya dapat bebuka puasa kat umah..tapi tyerpaksa la mkn kat keta.lepas bebuka baru le..keta boleh gerak..tapi tak pa..hati dah suka girang gembira sebab dapat balik kg...







sampai ja umah semua dah tunggu depan pintu tok ngan tokwan x sabaq nak tgk cucu ha..last tgk bln 5 haritu..







emm...

10 September 2009

x sabaq nak raya

emm.. sekarang dok ngira hari la.. bila nak raya.
sbb x sabaq nak balik kg lagi pun nenek aku sakit..
dia dok tanya mak aku , tahun nie aku balik raya dak..
cian dia dah rindu ngan aku dan cicit dia..


bos lom kasi tau lagi cuti strat bila..n sampai bila cuti..tapi selalunya seminggu cuti raya..
suami aku lagi la dah amik cuti rabu depan..

08 September 2009

citer saya

lama sungguh x masuk cni..
bulan puasa nie bz sesangat..menyiapkan tempahan kad raya
hari nie la baru rileks sikit..banyak sebenarnya nak cita.
tapi emm...
malas lak nak menaip bebanyak..

minggu lepas aku balik berpuasa kat umah mertua..
mcm biasa la tiap2 kali puasa mesti la balik berpuasa sana..
tapi sedar tak sedar dah nak raya..
tapi memang tak sabar sbb tahun nie raya kat kg aku...
huhuhuhu
bestnya....

persiapan raya tuk anak dah siap cuma tuk aku dan suami lom siap lagi..
apa pun dahulukan anak mama ngan abah takpa.lambat2 pun..
nak upload gambar anak tak bawa cable lak..
banyak gambar2 baru

24 August 2009

ramadhan

ramadhan kedua buat izz aidil amzar..
dia punya cbuk nak belikuih kat pasar ramadhan
siap pilih lagi kuih apa yang dia nak..
first kuih pilihan anak mama ni
kuih pelita,bukan main tunjuk lagi.nak kuih tu.mula babah suh beli puding je
bagi anak mama tapi dia cakap x nak..
sampai kat kuih pelita terus tunjuk nak yang tu..
dah beli terus nak mkn..
huhuhuhu
x sempat nak blk lagi.pastu menu kedua lak..
taufu fa..ada lagi yang dia nak beli ayam percik la..
tapi babah x beli pun
sbb kat umah dah banyak lauk..kang beli x termakan lak.
ramai gak orang kat pasar ramadhan kat tasik permaisuri tu..

21 August 2009

esok puasa

esok dah puasa.
malam nie abah balik jadi first puasa,puasa bersama lah..
yeyeyeyeye
happy malam kang ambik abah kat lrt.
pastu masak tuk sahur..kena tanya abah dulu dia nak menu apa malam kang..
anak mama mcm biasa la..
tetap sibuk dgn mainan,mengacau mama masak,tlg mama ngemas umah..
semua dia la yg tolong..
huhuhuhu
tahun ni puasa anak mama dah besar huhuhu
tak tau lagi macam mana keadan nanti..
waktu berbuka..
huhuhu


apa pun selamat berpuasa buat teman2 semua

17 August 2009

JALAN-JALAN DI HARI CUTI





































Emm....








cuti babah balik cni..








leh le gi jalan2








kalau x boringnye lah kat umah..x dak apa yang nak buat..

14 August 2009

minggu nie..kerja-kerja

minggu nie boleh la..
kadang bz gak ada keja tetiba datang..
kadang x dak keja lak..
huhuhuhuh


cuma aku sekarang cbuk mengoder biskut raya
maklumlah kan dah nak raya..


apa pun idup mesti diteruskan..

10 August 2009

sabtu dan ahad

cuma mama ngan cbucuk je kat umah..
minggu nie abah xtiada kat umah..
abah dah balik keja kat pahang..
nd abah x dak lak blk kl..
waa....
sunyi sungguh rasanya
ckecik nie asyik tanya ja..
abah2...
tapi badan anak mama nie dh kurang panas dah cuma masih batuk dan selesema
susu pun dah minum kerap dah...
emmm..
umah jgn cakap la tunggung langgang dikerjakan izz aidil nie..
ye lah..
dia main pun ngan mama ja..
mama lak nak basuh baju la apa la
x leh le
layan sangat..
ada ja la..
yg dia godeh...
sana cni kecah...
kalau la time tu org datang umah...
aduh jenuh la...
malu...
umah selerak mcm apa tah...sabtu petang
mama bawa ckecik ni gi taman
sbb dari tengah hari dok mention
nak gi bawah main mainan
sejak dah pandai cakap ni
mama pun susah la nak tipu dia...
hari nie
mama cuma masak daging goreng kunyit ngan brokoli goreng bertelur je..
simple2 jer...
tu pun lepas anak mama tido baru leh masak
tuk anak mama ada lak extra sup daging..
bagun tido mandi..
dlm 530 turun gi taman permainan
hari nie xd ak orang lak
selalunya dah penuh time gini...
mula la izz aidil mcm x semangat je nak main..
di tambah dengan lepas mkn ubat batuk ngan selesema..sebelum gi taman..
mata stim je ngantok...
huhuhuhuhu



ahad...
cuma dok umah ja
x kuar mana pun mula petang ingat nak gi taman
tetiba lak ujan.jadi rancangan dibatalkan..cuma nonton tv la..
sambil kecahkan umah....
penat mama daa.....
uisk....letih gitu...

06 August 2009

cian anak mama

tak abis mulut comel nie asyik tanya mana babah..
cian mama tengok dia..
nampak baju ke barang abah mesti cakap babah punya..
tersentuh hati mama..
tapi x tau nak buat camna..
kadang2 nangis panggil abah..
nak tido boyan..panggil abah
selalu abah yang buaikan cikecik nie..
nie bila x dak abah
lansung x nak ddk asyik suruh mama dokong jer..
sampai mama x leh nak buat keja lain
..
tapi mama layan je lah..
cian sangat tgk dia..
sedih pilu je...

05 August 2009

izz aidil demam rindu babah

ank mama nie demam panas je badan
rindu babah..
semalam babah dah balik jengka
keja kat sana semula..
anak mama ni rasa kehilangan babah dia..
malam tadi asyik panggil babah jer..
emm..
tapi mama wisau gak
takutkan sekarang nie mcm2 penyakit
tapi mintak simpang la semua tu..
tapi semalam
anak mama langsung x minum susu..
cian dia
asyik minum air jer
agaknya panas sangat

03 August 2009

kami pegi zoo negara































































































































































































sabtu lepas kami sekeluarga pergi z00



















bawa izz aidil jalan2 tengok binatang..



















emm..



















masa nak pegi tu jalan jem..



















emm..lambat gak la baru sampai..



















pada hal kalau diikutkan



















biasanya dlam 20 minit ke 30 minit je..



















tapi disebabkan jem



















ha..



















mau gak la sejam lebih...



















huhuhuhu