30 June 2009

izz aidil...

semalam
mama ngan abah hantar izz aidil umah ngasuh..
selalu mama sorang ja hantar
tapi semalam abah sekali..
dari rumah lagi dia ckp x nak gi umah ngasuh
sbb nak ikut abh.
abah lak nak balik jengka..
nak bawa izz aidil sekali x berani takut nanti adik ni cari mama
dah jenuh abah..

sampai umah ngasuh dah x nak masuk..
adik terus nangis...
waaa...
mama ngan abah sedih...
x sampai hati nak tinggal
tapi nak buat camna
mama ngan abah kena keja
cari pendapatan
untuk family kita..
adus nak menik gak la air mata mama
dengar ank kesayangan mama nangis...

aku masih x chat

emm....
aku x chat lagi...
aduh sakit bila batuk..
waaa....
bila la nak baik nie....
dah banyak hari dah
ubat pun dah nak abis
tapi batuk masih kuat lagi..

26 June 2009

aku x sihat

tadi pagi aku x dtg opis...aku ke klinik amik ubat. batuk aku semakin teruk
semalam sampai x leh nak tido sesak nafas..
aku dah tido sambil duduk..
ubat lak tak dak nak makan..
lama-lama.. aku dah x tahan..aku bangun buka peti sejuk godeh2
jumpa la ubat tu pun ada sikit jer...
aku belasah je lah..
sbb dah x tahan sgt..
makan ubat...pastu aku tido
tu pun letak bantal tinggi....

adus sengsara bila batuk ngan lelah ni..
ank semua laki aku yang handle..

pagi bangun tido ...mandi siap2 gi klinik...
sampai sana aku asyik batuk jer..
jumpa doktor dia siap tanya aku ada gi travel mana2 tak..
huhuhuhuh

ini ingat kes selsema babi lah nie..
maklumlah sekarang tgh famous...
mana nak gi travel oversea..
mcm la banyak duit sgt
huhuhuhuhu

balik klinik terus gi beli makan..
tapi aku x selera la nak mkn..
dalam perjalanan tu izz aidil asyik dok mintk puting jer..
aku lak lupa nak bawa...
bila dh mintak puting tu..
alamat nak tido lah tu...

x abis mulut kecil tu dok ngomel..
blk umah mkn siap...hantar izz aidil umah ngasuh aku pun dtg opis..
sbb ada keja yg nak di siapkan..
kalau x tak dtg gak..
sbb x larat daaa....

25 June 2009

kisah kami

































salam semua lama x buat entry baru kat cni..
al-maklumlah bz yang melampau..sampai x kesempatan langsung nak menulis..
Tak da citer best sangat pun yang diceritakan..
cuma pasal anak je la
dia x berapa chat batuk ngan selsema..dab sekarang dah berjangkit lak kat mama..
semalam gi pd..
buat keja kat sana...
emmm..
entah bila nak siap buku tu...
tapi harap lepas nie semua dah ok...
hari nie aduh letih sgt...
badn x chat...
mcam nak tido jer...
rasa rindu lak kat kg lama x blk kg...
bila time x chat nie
ingat mak ngan ayah...
waaaaa...indu nya.....
tapi nasib la sekarang nie suami ada kt cni
bila time x chat nie
di leh tlg tgkkan ank mama tu...
sekarang dah makin nakal ha...
dah tu pandai bercakap
ada je dia...
kdg lawak je nengok...
kat umah dh lama gak tak msk..
abh mkn luar je,,
abis traning terus mkn kat uitm..sbb depa dah sediakan mkn..

02 June 2009

BILA AKU TIDAK ADA KERJA NAK DIBUAT

Ha.. mula2 tu memang ada keja
aku tgh buat buku untuk bbt..last org dari sana call cakap ada isi baru yg lama tu x yah pakai..
waaaa...lagi sijkit je nak siap..

adus..
terus
aku rasa apa la akunak buat hari nie..
aku dok layan blog..
hehehe
cari resepi masakan..
hahahah
menarik gak tu..
sambil tu download lagu2 terbaru..

em..
malam nie tinggal la aku ngan izz aidil je..
suami aku x dak..
dia gi arau perlis..
ada game kat sana..


sunyi la rasanya..
em..
kalau sikecik tu tido awal..
alamatnya ngan aku2 pun tido la..

panasnya hati hari nie

fire...aku fire org curi helmet aku...
em..

pagi nie abah bagun awal.. sbb

nak gerak ke uitm shah alam..ye lah bawa keta kalau dak lambat la sampai..

abah nk kena gi arau ari nie..

jadi mama x dpt hantar tu yg abah bawa keta.. tinggal kat uitm ja lah..


em...

disebabkan abah bawa keta

mama kena lah bawa moto..mama pesan la kat abah suh letak helmet kat moto

kang mama amik..

emmm

turun ja bawah hampeh tul..

yang tinggal botol susu anak mama ngan jaket..

badigol soodnye r org..

kalau aku nampak memang aku fire kooo..

sampai mampoosss

shah alam

semalam alik keja terus balik umah cepat2 sbb nak ikut abah gi shah alam dia ada game..abah dah amik adik awal2 lagi..tapi abah kata adik asyik dok tanya mama aje..
sampai umah adik dah tunggu kat pintu..umah ya rabi sepah semacam ja..
apa la anak mama ngan abah buat ..

mama mandi siap2 semua..
tetiba ujan lak..
em..
adik dh excited ha..
nk gi..
susu pun dah x nak minum lagi..

kat keta jenuh pujuk suh minum susu..
lama baru minumm.jalan dah mula jem nie..ye lah orang balik keja..
emm...
last 2 abih gak sebotol..
anak nie ngantuk tapi dia dok main sorang kat belakang nagan mulut kecik dia
dok pokpet2 x berenti....

akhirnya lepas merendah jem kami pun sampai la kat uitm shah alam dalam kul 7.40 gitu..
pastu gi beli makan..
anak mama dah mula merengek ha..
tetiba nangis pada hal mama ckp kat abah izz aidil nie la..buas x tau dok sengap..dia terasa la..
nangis2 mama peluk pastu tgk2 dah tido...
cian dia..
sayang dia..

abah bungkus nasi goreng kg ngan nasi goreng daging merah..+ air tembikai + fresh oren..
makan la sambil tgk bola...
mama duk kat keta je la..
sbb anak mama nie tido..

balik umah dlm kul 11.00 mlm..
lepas game..
balik ngemas sikit pastu terus pengsan mama ngan abah..

01 June 2009

percutian sabtu ahad

uhuhu
tajuk macam gi melancong jer..
hehehhe
padahal ddk umahjer.
mcm biasa la..disebabkan kesibukan abah..jadi mama dan adik ddk umah je lah..
sabtu pagi bgn tido abah ajak gi joging kat tasek permaisuri..
sewal 7.30 pagi kami 3 bernak pun sampai la kesana..izz aidil ni kan main excited gi nk joging berjalan sakan sambil berlari2..
ha..
dah la jalan ketepi ketengah..menghalang laluan org lain..
tapi disebabakan dia ni kecik org buat x tau je lah..
dah la tu kita nak pegang tangan langsung tak nak..

kira separuh tasik gak la izz aidil nie joging dah lama mama tgk mcm letih jer..
suara pun dah x bunyi mama suruh la abah dokong cian tgk ha...
blk singgah beli nasi lomak ha..
tgk mcm sedap..tapi entah la lom rasa lagi..mama beli kuih donat ngan karipap gak..
em...
anak mama nie dh x sempat sampai umah nak mkn kuih..
abis donat sebijik pastu bedal karipap abah lak separuh...
dah sampai umah mkn lak nasik lemak...
ha langsung x sedap..kuang...kuang....

balik mandi pastu minum susu ank mama dh pengsan maybe letih berjalan banyak tadi..
em...
pastu msk tgh hari lak..simple2 jer..
petang abah gi trainning lak..
ahad abah kena gi melaka..

ptg mama bawa izz aidil main kat bawah kejap je sbb dah nak mlm,,
tu pun jenuh nak ajak naik umah..

balik umah anak mama makan nasi..sambil menyepahkan umah..
main bola la..apa la...
sambil tunggu abah balik..

ahad pagi gi abah dh gerak..
gi s/alam pastu terus gi melaka..
tinggal la mama ngan adik busuk nie..

em...
pagi minum susu pastu mandi..n tido ngan mama tido..huhuhu
kul 11.30 bgn masak lak..
sementara anak mama tido lagi..
masak simple2 jer lah..
tgh msk tetiba dh bgn huhuhuhu
lom siap masak gi..