22 February 2011

ngecheck perut


hari nie mama kena ngecheck perut
mc biasa la tiap2 bulan
pas lunch tadi gi la poliklinik
kalau pas lunch nie orang x ramai
tapi nurse lak yang labat sikit
maklumlah baru pas mkn
ada je la tiviti masing2


first tadi ssb lom ada nurse sgt
mama kena check air kencing dulu
kencing ok...
pastu kena check darah
ni la yang mendebarkan
ha....

dan nurse pun menyuntik
darah diambil
letak kat mesinnya
takutnya la nunggu keputusan
dan

keputusan keluar
mak ai...
darah mama kurang sgt
cuma 9.5 je....
adoi la...

patut la asyik letih je bdn
rupanya darah kurang
mula la mcm2 kena soal..

pas check darah masuk bilik lain lak
tuk check denyutan jantung anak mama
dupdupdupdup...
kuat bunyinya
ank mama dah besarkan
mesti la kuat
berat badan pun naik..
emmm biasa la tu

dah kena jumpa doktor lak
sbb darah kurang
dah tu siap kena inject lagi
em....
tahan je la..
sakit gak la rasanya

jumpa doktor apa lagi suh mkn benda
yg menambah darah
dan aku x berapa aham sgt doktor tu cakap
huhu mcm chinese je or burma
huhuhu
tertanya2 gak la
bila dia cakap

dan sekali lagi kena urine test
takut kencing kotor katanya
sbb darah kurang
kencing lagi
dan hasilnya
ya kencing mama ok...
best2..best2....
nasib x dak apa2..


lama gak la mama kat polikilinik tadi
dan disebabkan kekurangan darah 2 minggu lagi
kena la gi check lagi.
nak tgk darah naik ke belom....
huhuh risaunya...
last amik ubat,.nak seplastik lagi dapat..
hahahahaha
makan jgn x makan..
nie la rupa keadaan anak mama sekarang
dh 26m inggu

malam kang nak ajak abah gi beli susu.

masih tiada air

ish.....ish.....ish......
dh masuk hari ke-4 hari nie..
rumah masih x dak air
risau lak rasanya
sbb semua keja x leh nak buat.

semalam aku ngan my hubby menganggkat baju2 yg nk dibasuh
gi umah jengka 11.
banyak gak la baju2nya
ada la aku bsh semalam dlm5 mesin..
tapi dh lega rasa bila dpt basuh baju2 tu

cuma nak masak je la x boleh.
air yg ada berjimat cermat untuk mandi je.
mandi pun mcm x puas x leh mandi banyak2...

agaknya bila la nk ada air nie.....

21 February 2011

gambar saya yang terbaru




saya yang semakin bulat....
dan sebelah tu kawan saya pun membulat.
tapi dia yang akak kurus dulu
hahahaha

rumah x dak air



pening mengenangkan rumah yang x dak air..
hari dh masuk hari ke3
adoi la. nak masak pun susah..
nak basuh baju
pun susah
mandi pun bercatu kena jimat2 air.
harap la balik keja karang ada air..

pasai pa la
lama sgt x dak air nie
taku t je air kat tang
ki umah abis..
dah satu masalah pula.....






abah dah balik

hari ni izz aidil tinggal ngan abah...
abah dh balik semalam petang.
tgk je abah punya la excited anak mama sorang nie..
dok berkepit je tak tinggal langsung abah

hari nie abah bawa gi temerloh jalan2.
beli kek katanya
tadi masa tengahari mama balik
tgk anak mama tengah tido.
emmm letih agaknya
jalan2 ngan abah.

sekarang sejak dh besar ni kalau nak jalan2
esti nak pakai smart je...
mesti nengok cermin 2-3x
peh tu siap tanya handsome tak izz.
suka sgt anak mama nie perasan..
siap senyum2 lagi...
hehehehehe......
lawak je nengok dia

16 February 2011

cerita saya


napa la aku asyik letih memanjang je..
kadang2 nak jalan pun rasa x larat sangat.
malam kadang2 tidor perut rasa x selesa lak..
sakit pinggang la.
baby mama nie kuat bergerak.
bln depan masuk 7 bln usia kandungan mama
barang keperluan baby pun belum beli lagi..
abah asyik sibuk kat luar ja
x de masa nak bawa gi cari barang baby...
baju abang masa kecik pun x banyak yang boleh pakai lagi..
semua dh lusuh2 pun..
lagi pun baju abang semuanya agak besar
dan abang pakai sampai dia membesar..
kalai nie memang semua kena beli baru.
emm....abah balik nanti leh la pi scan
kut2 la nampak baby girl or boy kat perut mama nie.
mama x kisah pun boy or girl yang
penting anak mama sihat je


ni la lebih kurang kedudukan anak mama dalam perut mama sekarang
dah besar pun dia..
x sabar rasanya nak tunggu due..
tak sangka lak nak dpat anak yang kedua...
terima kasih Allah atas Rahmatmu.

14 February 2011

apa nak buat

adoi la..ngantuk sungguh hari nie..
sampai sakit kepala aku...
bosan lak rasa hari nie....

bila la myhubby nak blk nie...
sekarang asyik memarap kat umah je.
nak jln2 almaklumlah rasa x larat lak kalau pegi berdua je
izz aidil asyik suruh mama dokong je
jenuh sungguh....

sabtu lepas gi pasar malam pun sama suh dokong gak...
uish.... senak perut ha...
ngan mana ada baby lagi kat dlm nie,...kat atas abang lak nk dokong
tu lah peranagi izz aidil kalau jalan2 tempat yang ramai orang..
mama serius penat sungguh nak dokong izz aidil.
dah la semakin besar berat pun bertambah....

altenatifnya dok umah la..
memarapkan diri...
lagi pun kat jengka nie nak kemana je...
nk gi window shopping pun x boleh..
sbb x dak supermarket


kadang kala mcm mati kutu je...
pusing cuma ada kedai kecik2 girtu je....

11 February 2011

aku dan aku

ha...minggu yang agak keletihan ...
abah outstation for 2 weeks...
adoi la..mama nak uruskan izz aidil sorang2.
penat ngan membawa perut yg semakin hari semakin membesar...

bila la abah nak balik..????????????????
balik keja mama amik izz aidil kat umah wan.
sampai umah tukar baju bawa izz aidil jalan2
pegi taman...
kul 7.15 blk rumah.
mama nak masak untuk makan malam pula...
emmm..penat badan nie..kalau ikut hati nak tido je...
tapi kang cian anak mama nk makan..malam

sambil masak sambil basuh baju..
sambil2 tu menyidai baju yg dh siap basuh.
ank mama pun menolong mama mengemas mainan(bertaburan la japnya)
masak ala kadar je....
janji kenyang makan....


pas masak baru la siap2 mandi semua menunaikan apa yg patut...
kemas2 mainan , sapu sampah...
dok rileks2 kejap..
pastu makan....
basuh pinggan....
dok melayan cita kat tv or baca la novel sambil melayan izz aidil main....
dh letih apa lagi tido je la....

tititititititittttt
alam tpn bunyi seawal 6.30 pagi
mulakan tugas seperti biasa la..
mandi,solat,hantar izz ke jengka 11
masuk keja.....buat keja...rehat....keja...blk keja...
bla...bla..bla...bla

tu la rutin harian mama semejak abah outstation