31 March 2011

apakah aku sudah taberdaya

emm....
sekarang aku semakin x berdaya.
nak jalan pun mcm dah x larat.
balik keja amik ank bujang
pehtu balik umah..

ikut hati memang x larat sangat
tapi ku kuatkan gak
tuk masak makan malam

em..
nasib la ank bujung nie x kacau
dia leka dok main game je...
abh balik layan dia
dia ain game ok la dia.

masak pun ala kadar je..
em.....
abah dh siap mandi dan pakaikan baju
anak lelaki kesayang dia ha...

mama lak memang dh x berdaya
pas masak mandi2..
esti dok baring kejap..
tu pun terlelap gak mata
badan rasa letih sangat..

sedar2 abah panggil nk makan malam
em....
apakan daya sejak perut dah makin membesar nie....
banyak keja umah yang tertangguh...
nasib la abah memahami..
siap makan semua aku memang bak tido je...
ank bujang dok main game dia la...
nengok artun game tu nyanyi2..
tah berapa kali ulang pun x tau la
mata mcm dh ngantuk je..

minta susu..
sambil isap mata pun pejam.
mama pun tido gak
tinggal la abah.
abah memang selalu tido lambat
sbb tengok bola..

bgn pagi tgk umah dh siap kemas
rupanya abah dh kemaskan rumah
terima kasih abah...
cayang abah

28 March 2011

sudah masuk minggu ke 30 puluh...


perut pun semakin menurun
kadang2 rasa mcm nak bersalin pun ada..

tapi kawan seperjuangan aku dah selamat melahirkan anak pompuan...
awal lak dia bersalin dari tarikh due datenya.
apa pun tahniah la.
sebab dah selamat semuanya..
aku je menunggu harinya
ni la sabariah...dia dh selamat melahirkan baby girl...
dan aku lom lagi huhuhu....

zoo negara 19/03/2011







23 March 2011

aku yang semakin sarat




emmm.....
sekarang usia kandungan ku dh nak mencecah 8 bulan..
barang persiapan untuk menyambut kelahiran orang baru semua dh di buat
cuma ubat bersalin je ngan pampes je belum beli lagi....

bila semua barang dh ada x la risau lagi..
cuma x tau baby boy or girl je...
jadi mama beli la baju yg boleh dipakai kalau boy or girl pun.

tapi perasaan tgh berbelah bahagi
sama ada nak cuti 90 or 30 hari..
emmm.emmmm
pikir2....semua x kena

apa nk buat....
rasa mcm nak cuti lama je
hehehehehe
tai mengenangkan dh dekat nak raya pulak
ish..ish..
dah nak raya rupanya...

hahahahah
apa pun persiapan raya dh dibuat
baju dh dibeli
cuma persiapan sampingan je belom lagi....
bknnya apa beli awal2 senang
nanti nak baby bawa jln2 susah sikit...
ngan abang yg manja...
semenjak sekarang memang le manja sgt abang izz nie..
nak di dokong je.

17 March 2011

ngantuk


argh...argh....
napa ngantuk sangat nie....
tolong...tolong.....

16 March 2011

penyakit izz aidil ngan abah

sekarang tiap2 hari izz aidil ngan abah
akan berebut2 main game kat komputer
masing2 x nak ngalah

dengar je lah dua org ni bertelagah.
izz aidil lak lagi pandai
klik sana sini.
mengajar abah cara2 bermain game.

kelakar je dengar..
sampai dua beranak nie makan nasi pun x abis la
kalau asyik dok main game je

tapi yang syoknye semalam...
mama tanya semalam izz main apa kat umah wan?????
izz aidil pun menjawab
izz main facebook je...
mak ai.....
tegelak dengar dia cakap..
kecik2 pun dh main facebook.....

mybaby inside

dah besar anak mama nie...
x sabar nak tunggu dia kuar..
abang izz asyik tanya je
bila adik nk kuar
perut mama dah besar

huhuhuhu
excited je abg izz
siap cium2 perut
cakap comel la adik nie
padahal bukan nampak pun....

pasni abg izz ada kawan la
x la ain sorang2 lagi
or paksa mama ngan abah main ngan abg izz.

14 March 2011

akukah itu

argh.....
kadang2 aku terasa serabut
tah apa yang aku fikirkan
sejenak teringat akan kg halaman
sejenak teringat memori lalu
tapi aku tak pasti apa yang aku inginkan...

ku cuba untuk tidak memikirkan
tapi kepala aku ligat juga memikirkan
apa yang aku fikirkan
argh.....
sekali lagi aku x pasti

jiwa aku memberontak
untuk mencari ketenangan dan kedamian
ikut hati mau saja aku terbang seperti burung
kemana saja dan singgah diperhentian yang aku inginkan...
melayang2 di udara bebas berkicau
merasakan dingin angin...

tapi apakah burung2 itu gembira dengan kehidupan mereka????
emm.....
susah nak dimengertikannya...



08 March 2011

hujan dari malam sampai ke pagi hari

tido semalam dibuai dengan titisan hujan je..
walaupun hujan mama tetap terasa panas
sampai eluh menitik2..
anak mama dah lama tido
minum susu je terus pengsan.

izz ni lagi dasat
tido pakai pampes je
selimut langsung x nak
abah memang kaki selimut

hujun semakin lebat rasanya
guruh berdentum kilat menyabung
emm..izz aidil apa lagi terus peluk mama takut agaknya

sedar2 pagi tadi pun masih hujan
kepala dok fikir lak
mcm mana nk gi kerja
keta x dak jadi kena naik moto
tapi dengan keadaan hujan yg mencurah2
memang basah la jawabnya



tapi anak mama nie la
mcm mana lak
x kan nak hantar gi umah wan naik moto tgh hujan....
emmmm..

last abah bgn mandi dan gi amik keta wan...
kena la pinjam keta..
kalau dak memang basah kuyup..

abah hantar mama keja pehtu baru hantar izz aidil.
buah hati pengarang jantung yang sorang nie.

cerita anak mama

semalam balik keja mama pi la amik izz aidil
selalunya naik keta.tapi disebabkan keta mengalami demam dan batuk2
abah hantar keta pi klinik.
jadi mama pi la naik moto amik anak mama nie..

mula excited je izz naik moto
sabil memakai helmet merah yang bertampal akibat pecah
kena tendangan ultraman
berjahit2 helmetnya
mula mulut kecik tu dok pokpekpotpet menaya mcm2
lama kelamaan mama merasakan sesuatu x tekena ngan ank mama nie
mcm semacam je
ha rupanya dia dh stem nk tido
huhuhu

susah la nk bawa moto kalau dia tido
dh la bediri kat depan
jenuh gak mama dok panggil namum mata tetap stim nk tido
terpaksa lah pegang ngan kepit dia kuat2...

huhuhuhuhuhu
risau gak takut dia jatuh
pulak tu kepala dia dh tersengguk2
cian sayang mama ni
tapi helmet merah gak menyelamatkan keadaan
kalau dak mau muka ank mama dh kena meter moto tu
ciannya....

dh nak sampai umah satu masalah pulak
nk kena turun bukit dh la tinggi gak bukit tu..
mcm mana nak buat nie....
kalau pengang sebelah tgn x konpiden lak nk bawa moto..
takut tersungkur je
jadi terpaksa la mama pengan handle moto dua belah tangan..
dan sambil mengepit anak mama
takut jatuh....

sandarkan bdan dan kepit kaki mama mengepit badan dan lengan mama menjadi bantal
ank sayang nie....
seperlahan tidak mama bawa moto..risau bukan kepalang....

emmmm....ni la first time bawa moto dia tido..
wuwuwuwuwuwuwuw

02 March 2011

semakin hari semakin membesar

kadang-kadang macam x percaya je nengok anak mama dh membesar
rasa kejap je masa berlalu.
sedar x sedar sekarang dh umur 4 thn.
mama ngan abah tengah berusaha memujuk anak mama ni ke sekolah
maklumlah x penah berenggang
dia asyik cakap x nak je.
susah je hati mendengarnya.

tapi ada satu masalah lagi...
anak mama ni pakai pampes time nak uk..uk.
dh ajar masuk toilet tapi dia siap nangis2 lagi
cakap x boleh ma.x boleh...
huhuhu

kadang2 kelakar je nengok
nangis sungguh2 lak tu.


mama: abis nanti kalau gi sekolah sapa nk pakaikan pampes izz?
izz: mama la pakaikan
mama: mana boleh la sayang mama kan kerja.
izz: izz x nak sekolah la mcm tu. x nak kwn dengan kwn2..
mama: susah la kan dah besar,semua orang gi sekolah.gi sekolah nanti boleh baca abc,izz kan dah pandai baca abc
izz: izz x nak gi sekolah izz nak pakai pampes.
mama: peningla macam nie.