29 October 2013

abah outstation...

dah banyk hari abah outstation...
walaupun rumah x lah sunyi sbb askar dua tu selalu berperang
tapi rasa mcm x cukup geng...


emm...khamis minggu lepas abah gi
dan khamis  31 ni abah blk
seminggu gak tu

sikecik tu lah asyik dok Tanya
kadang2 nangis cari abah
emmmm.....

pagi tadi sikecik tu dok ajak
gi kat abah
huhuhuh
jauh lah dik kat ganu sana tu

tunggu lah dh x lama abah blk...


mama,
mcm biasa la bz kt tmpat keja ngan kt umah
jd abah x de nie..mcm kelangkabut sikit lah
nk hntar abg izz sek..pastu hantar adik kt taska
last mama punch msk opis

selalu abah ada abah yg hantar abg izz..
mama cuma hntar adik kt taska..

28 October 2013

Gila la blog x update...

Fuh lamanya x update....bukan lagi bersarang...berhabuk..lipas pun dh beranak pinak dah..
adoi awat la malas nk update..

bz sgtlah katakan
...

apa ye nak citer..

citer pun semua dh basi belaka dh berulat pong...

last update raya puasa ni raya haji pun dah lepas..


banyak citer sepanjang bulan nak sampai ke bulan 10 nie



yg paling x dilupakan pemergian nenek tersayang
pada 17/9/2013
sakit tua...tapi aku bersyur aku ada disisi tok..orang Kedah panggil
sampai die menghembuskan nafas terakhir dia...

mulanya aku tpn mak
mak mcm sebak nk cakap
dia kata tok tenet...aku terus ajak
my hubby balik..tgh hari gak aku gerak
dari jengka ke Kedah
mlm kami sampai

tgk keadaan tok  memang dh tenat
cuma menunggu masa dijemput untuk kembali kepala Yang Maha Pecinta
kami redha atas pemergiannya

dan mak aku la yg paling sedih sbb tok memang dok ngan mak
dari dulu lagi
aku yg blk sekali sekala nie..sempat gak jaga tok...
basuh berak tok...bg tok mandi..

tok nie kdbng2 dia ingat or kenai aku sapa
kdng x kenai
org kata penyakit nyayuk...

pastu tok x dak rasa mcm dok Nampak ja
dia kat pintu mengesot pi bilik air...
tgk tv....

izzati pun kdng2 Tanya nyang mana mama
dia yg kecik pun ingat walaupun jrg jumpa
masa kebumi tu izzati siap jenguk sampai dlm liang lahad


kata nya nyang tido kat Tanah..

nak x nak dh sebulan lebih tok meninggalkan kami.....

aku dok Kedah lebih kurang seminggu
my hubby blk dulu ada keja
so blk jengka naik bas la..

first time tu bawa anak2 naik bas...
aku sampai x leh tido
emm...
tapi Alhamdulillah
kami selamat sampai..


dan anak2 syok naik bas..nak blk Kedah naik bas lagi...
adoi la anak2...


pejam celik-pejam celik raya haji tiba
aku rasa kat cni ja
sbb cuti pun sehari

x de apa yg menarik pun..

21 August 2013

puasa udah..raya pun udah...blog belom update

 
 
layan gambar di pagi raya...kedah
 










24 July 2013

03 June 2013

coret-coret hujung minggu

hari minggu tanpa abah...abah ke Melaka bawa staf veteran lawan bola...
mama..abang ...adik..duduk umah je lah..

aktiviti macam biasa..cian lak anak-anak cuti sekolah x kemana-mana..
bawa ronda-ronda naik motor je lah..
tapi malam adik asyik sebut abah jer...

dengar keta kat luar dia ingat abah balik..
adik...adik...

30 May 2013

aku suka..aku suka




aku suka yang nie...oh..bestnya kalau dpt satu set







banyak sebernarnya....hahhaa..semua kat fb orang nie cantik-cantik design dia harga pun ok je..x mahal sedang-sedang jer...



aku window shoping je lah dulu..tunggu ada pulus baru leh beli.
Add caption

citer semalam sakit perut

tah apa yang aku makan perut aku  memulas2...
sakit doh....


asyik nak membuang je
sampai tahap macam nak lebik je rasa
argh...argh....
sampai berpeluh lah
pada hal tempat keja aku ni bapak sejuk beku penghawa dingin dia


aku dok tunggu cukup time je  nk balik umah
x larat rasa...
balik umah leh baring kejap..
nasib la hari ujan jadi anak dara kenit aku  x la sibuk nak ikut  abah gi traning
jadi aku leh lepak2 kat rumah dengan perut yang memulas...


ha...tengah dok layan si kecik main
dating lagi sakit perut
waduh....
macam tak bermaya rasa







tapi sempat gak masak makan malam tu myhubby
malam nakgi amik anak teruna yang sorang nie
dah beberapa hari x tgk dia
rindu lak rasanya...

tapi aduh x daya rasa
tapi tahan gak la nak buat camna sbb sikecik nak ikut gak abah dia
kalau aku x ikut jangan harap la dia nk gi ngan abah.

Yea...blog ku dah bertukar baju

huhuhuhu....
Berjaya tukar baju baru tok blog aku..
nie sbb nak menghabiskan masa aku..
dah pening kepala x tau nak buat apa..

jadi sbb ada mood rajin aku pun mengedit la sikit blog nie
dah la x menarik..kasi la menarik sikit...
ok ker...ke aku je yang perasan

hahahahhaha

aktiviti di masa lapang...dan lapang..
pasni amik ko keja banyak keja...hehehe

29 May 2013

keja masa lapang


dan
 

dan...lagi...dan lagi...
 
 
 
 
 
 
dan lagi...banyak jer sebenarnya tapi malas lak nak tukar format msk cni..
pada sesiapa yang berminat tu boleh la menghubungi saya...
nak design kad kawin ke....banner ke...bunting ke....buat gambar kawin ke...apa2 je lah..
harga murah2 je...


apakah itu

Dalam mencari erti hidup
kita pasrah akan ketentuannya
dalam menjadi manusia berguna
kita harus berusaha

apakan daya
kita hanya mampu berusah a
dia yang menentukan segalanya

apa harus kita lakukan
berdoa dan meminta padanya
dia mendengar segala keluh kesah yang kita lalui
segala perjalanan telah tertulis olehnya

kita sebagai pelakon
mekakonkan apa yang telah tertulis,...
sampai masa kita akan mendapat sesuatu
sama ada susah atau senang
suka atau duka
semua terpulang kepadanya


tapi
ada juga yang merungut...
kenapa mcm nie
mengapa mcm nie

tah la...
manusia x penah puas

nafsu menguasai segalanya...
amarah datang menghantui diri
siapa yang bersalah
apa yang patut disalahkan


tah...
semua atas diri sendiri
segala yang kita lakukan
ada kala menyenangkan semua pihak
adakala...tidak dpt diterima orang

ah...
manusia
masih lagi tidak pandai menjaga tingkahlaku
masih ada apa lagi yang belum puas
selagi roh didalam badan
selagi itu tiada kepuasan dalam diri

besday my princess





 



28 mei


2013 genap 2 tahun usia puteriku...izzati airis Alisha..
masa berlalu begitu pantas..sedar x sedar dh 2 thn...



cayang adik....

 






makan kek sorang abang izz tak de...
bila abang izz nak balik mama ngan adik rindu abang.....

27 May 2013

citer mei lg

em....lepas kami mandi2 2minggu lepas abah pun sibuk la traning bola..jadi kami dok umah je la ..
tapi ada gak jalan kl sebab teman abah beli boot bola dia...dan mama ada la shoping baju raya tuk abang dan adik izzati...lama gak x jalan kl..tapi x jln sgt pun beli2 terus blk sbb abah ada game lak petang tu...potong stim betui...

tapi ok la leh gaj gi kl...
gambar.....oic dalam tab...
emmm....nantilah mama upload...

tgk gambar yg bawah nie jelah...abang ada game..
ni sukan antara UiTM.. PSKK
Hukhukhukhuk...
hari blk keja turun padang nengok game





 
gambar adik jer..abang izz biasa la dah jumpa kawan memang hilang je....

apa yang nak dipostkan

tah la nape aku malas sangat nak buat entri baru...
x de mood huhuh.....
 citer mei 2013

kami mcm biasa kadang2 jalan2 kadang lepak2 kat umah..
tapi tah mcm mana mood best 2 minggu berturut2 gi mandi sungai (lubuk jet)
jalan nak ke maran...tu



layan gambar-gambar dibawah


 





















04 April 2013

selamat hari lahir Izz Aidil Amzar yg ke 5THN

 
ni besday tahun lepas...mama x sempat nak upload..19/12/2012
hapy besday sayang