21 June 2012

kami bertiga

kami bertiga je kat umah..abah x de. anak2 nie bila time abah x de semua pandai je buat hal masing..masing nasib la mereka memahami .. kalau dak jenuh gak la mama... si kecik kalau abah ada nk dibuai je.. tapi ngan mama letak je dia golek2 terus tido.. sama gak la abg bgn pai senang..terus mandi tak mau nangis2 yer bang..nanti adik bangun mama x dpt bg abang mandi.. abang nie kakau abah x dak dia nk juga tunggu mama tido.. tapi mama nie bnyk keja nk buat so lmbt lah leh tido ye lah..kena tunggu adik tido dulu baru leh b uat keja umah..kalau dk nk berdukung je.. mcm mana nk buat keja. emmm...tapi aku dh biasa jaga ank sendiri masa izz lahir sampai lah umur mencecah 4 thn semua uruskan sendiri.. sakit demam x tido malam.. masatu maybe umur aku pun muda lg jadi masih kuat.. tapi sekarang mcm letih sikit sbb ank dh 2 org.. adik lak x mcm abg masa kecik dulu.. abg pandai bawa diri.. mama buat keja dia main je sorang2.. kalau adik nak mama depan mata je. kalau tak dia nangis sungguh2...wooowooo susah....nak buat keja... mama lak jenis x sanggup nk dengar kalau anak2 mama nangis.. rasa sayu sgt.. tapi mama banyk terima kasih kat abg.. sebab bnyk mengalah.. ye lah kalau nk apa2.. kena amik sendiri.. tapi abang dh besar abg kena belajar berdikari.. so...x lah mama susah hati..

08 June 2012

adik dan abang kena ciken pop

lepas abag izz kena ciken pop..adik lak kena penyakit berjangkit nie.. tapi abang demam panas sebelum kuar biji2 kat badan.. tapi adik cool x demam pun... abg x lah bnyk mcm adik penuh satu badan... tapi adik stay stedy lg.. x merap2 mcm abang.. tapi lepas dh baik nie..adik jadi sensetif.. x leh marah langsung mula la melalak... abg lak mcm biasa la... sedih semcm je... emmm.....mcm2 lah perangai anak mama... tapi mama ngan abah layan je lah ..